Dešavanja

Events

UMJETNIČKE VJEŠTINE I
KREATIVNOST TIVĆANKI

Galerija Tivat Ponedeljak: 19:00h

Izložba "Umjetničke vještine i kreativnost Tivćanki", prvi put je organizovana 2014. godine. Ideju i koncept izložbe osmislila je Dušica Kovačević, u cilju promocije dama koje se bave umjetničkim stvaralaštvom. Od 2014. godine do danas, broj dama koje su izlagale na ovoj kolektivnoj izložbi je rastao, preko pedeset naših sugradjanki je svoju kreativnost iskazalo kroz...

Detaljnije
Events

Izložba slika Mile Albijanića

Galerija Tivat Petak: 20h

Rođen 19, H.1963. U Bileći, BiH, sam je zavrsio osnovnu skolu i gimnaziju. 1990. godine diplomirao sam na Filozofskom fakultetu u Nikšiju, na pedagoškom odsjeku, kao nastavnik likovne kulture, pokrenuo je godišnju radio u Bileji. Zaista duži niz godina u Nikšiću u svježinu i NVO sektoru, da biste bili sigurni da je svoj život i rado vezao za Tivat.

Detaljnije...
Events

Novembarski dani

Galerija Tivat Utorak: 20h

Kolektivna izložba mladih tivatskih slikara upriličena je sinoć povodom Dana Općine Tivat, u Muzeju i galeriji Tivat. Izložba je bila prodajnog tipa te imala humanitarni karakter, budući da je organizirana aukcija slika. Mladi umjetnici, koji su dali svoj veliki doprinos ovoj humanitarnoj izložbi su: Zoran Kruta, Tanja Nikolić, Hana Mirkov, Vladimir Jovićević, Jana Farkaš i Nastasja Tomanović.

Detaljnije...
Events

Izložba slika Tiha Vujovića

Galerija Tivat Utorak:20h

U svom plavom ateljeu, prepunom ploča, fotografija i slika, sa starog gramofona, Tiho upija muziku i čeka svoju inspiraciju. Vizualizuje slike u svojoj glavi i onakve kakve ih je zamislio, baš takve, nagonski i spontano ih prenosi na svoje platno. Najprije radi pripremnu skicu, a zatim hljadama poteza kista dobija najuglađeniju površinu na slici.

Detaljnije