Sinoć je u JU Muzej i galerija Tivat otvorena izložba Pozornica snova akademskog slikara Zorana Mujbegovića povodom 50 godina umjetnikovog rada.

Stvaralački opus umjetnika ogleda se u elementima i kulturne baštine Boke Kotorske, koji je vidljiv na autorovim slikama i predstavlja svojevrsan zapis. Pored umjetničke vrijednosti okupane posebnim senzibilitetom prema moru i barci, obali, tradiciji i kamenim palatama, autor je prenosio unutrašnji dojam Boke Kotorske kao jednog grada i cjeline na platno. Stvarajući priču ogledanu kroz prepoznatljive simbole-kamen, školjka, drvo, slikar je iznio i svoje tumačenje života kroz semiotiku slike. Na dva galerijska nivoa prikazano je 100 radova, 100 autorovih priča ispisanih četkicom, a film „Na veslu priča: Otimanje života“ otkriva da je za slikara ljubav pokretač svega, istakla je direktorica Danijela Đukić.

Otvaranju izložbe prethodio je višemjesečni rad na pripremi i koordinacija između Udruženja „Šta hoćeš“ i tivatskog muzeja. Kustos izložbe Rastko Šejić u potpunosti je ispunio zahtjevnu postavku praćenu dokumentarnim filmom i autorskom muzikom umjetnika.
Izložbu je otvorio predsjednik opštine Tivat gospodin Željko Komnenović, koji je istakao da „izložba predstavlja kulturni događaj ljeta“.
Moderatorka večeri bila je gospođica Marija Saičić.
Izložba je otvorena za posjetioce svakog dana od 8 do 20 časova, osim ponedjeljka. Autorsko vođenje kroz izložbu održavaće se srijedom i petkom od 19 časova.

Šeruj ovaj post!