U JU Muzej i galerija Tivat sinoć je otvorena izložba “Viđenja” akademske slikarke Julie Točiline. O izložbi je govorio Mile Albijanić, slobodni umjetnik istakavši da

“Suptilnost i nježnost njenih radova, od ranih crteža i ilustracija do zrelih slikarskih ostvarenja toliko je bajkovita i tajanstvena da tvori neponovljivu atmosferu. Tu suptilnost prije svega nosi gama boja, a ona obično voli, bira i koristi nijanse jesenjeg..slika slojevima transparentnih boja gradeći dubinu prostora i vremena, donosi nam duh minulog vremena. Njene sadašnje slike obično malih ili srednjih formata idu od minucioznog do majstorski zamagljenog, slojevima i izmaglicama bajkovitog i imaginarnog. Obično na slici imamo jedan lik, figuru koja se razlaže u dijelu glave na bajku o kojoj lik vjerovatno razmišlja ili pjesmi koju trenutno plete”.

Izložbu je otvorila direktorica Ustanove naglasivši da sa izložbom “Viđenja” otvaramo izlagačku sezonu koju će obogatiti, a posjetioci i ljubitelji umjetnosti imati priliku da uživaju u djelima Petra Hranuelija, Slavka Krunića, Đorđija Vujičića, Zorana Krute, Milutina Obradovića, ULUTV, izložba iz umjetničke kolekcije donirana zahvaljujući vizionarstvu tivćanina Ivice Aranđusa akademskog slikara i 1. Tivatski likovni salon Pean-Sindik”.

Šeruj ovaj post!